Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • NL
  • EN
 


 

 Een hechte eenheid ....

Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse concertpodia. Als quatre-mainsduo, op twee piano's en in samenwerking met ensembles als de Slagwerkgroep Amsterdam, het Nederlands Kamerkoor, het Berliner Philharmonischer Chor, het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging , Anima Eterna en verschillende Nederlandse Symfonie-orkesten hebben ze zich sinds 1977 ontwikkeld tot een hechte eenheid.

Concertreizen voerden hen door Europa, de Verenigde Staten en Azie. Ze waren het eerste quatre-mainsduo met een tournee door China (2005 en 2006). Van hun spel worden regelmatig opnamen uitgezonden voor radio en televisie.

Leo van Doeselaar heeft - naast zijn concerten met Wyneke Jordans - als organist een grote concertpraktijk opgebouwd in binnen-en buitenland.

Leo van Doeselaar, de organist...

__________ 

Nieuwe Schumann-CD zeer goed ontvangen in landelijke pers

Schumann-CD

De nieuwe cd van Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar met vierhandige werken van Robert Schumann op het Duitse cd-label MDG verkreeg uitstekende recensies in de landelijke dagbladen en 'Luister'. De opname behoorde bij de '10' van Luister in de maand juni en was in mei 'CD van de Week' op Radio 4. De CD werd ook uitgekozen om deel uit te maken van  Aangenaam Klassiek'.

“Dankzij de onverwachte glansplekjes en timbre-toverkunstjes die Jordans en Van Doeselaar met hun vederlichte en transparante spel onthullen, is het resultaat uitgesproken aangenaam.” (Volkskrant, Frits van der Waa)

“Duo demonstreert benefit van krap 40 jaar samenspel in tot verbeelding sprekende Schumann, met Bilder aus Osten als hoogtepunt”. (NRC, Mischa Spel)

“Door hun ontspannen voordracht roepen de twee musici een fijn gevoel van intimiteit op. Het mooiste juweeltje is het afsluitende Abendlied'. (Telegraaf, Thiemo Wind)

De zelden gehoorde pareltjes uit de Romantiek werden gespeeld op een Erard uit 1837 uit de collectie van Edwin Beunk. De opnames vonden net voor Sinterklaas 2014 plaats in de Abdij van Marienmünster. In de Amsterdamse Noorderkerk (14 maart om 14 uur) werd de cd op dezelfde Erard gepresenteerd op 14 maart 2015.

_________

BachDag 2013

Terug wegens doorslaand succes: de BachDag!

⇒  Klik hier voor een terugblik  ⇐

De succesvolle BachDag is al aan zijn derde editie toe. Op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2013 vindt hij weer plaats in respectievelijk Utrecht en Amsterdam. Artiesten van naam en faam brengen hulde aan hun muzikale held, en tijdens een scratch met het motet ‘Der Geist hilft unser Schwachheit auf’ onder leiding van Ton Koopman kunt u zélf meezingen.
Op het menu staan sonates voor viool (Utrecht) of gamba (Amsterdam), aandoenlijke Bach-bewerkingen van Reger voor piano vierhandig en feestelijke cantates tot besluit.

Op beide dagen kunt u genieten van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman, en Leo van Doeselaar & Wyneke Jordans op piano. Daarnaast spelen in Utrecht ook Malgosia Fiebig op het beiaard van de Domtoren en Amandine Beyer op viool. In Amsterdam spelen ook Christophe Coin op gamba en cello, en Jan Willem Jansen op klavecimbel.
De presentatie is in handen van Lex Bohlmeijer.

passe-partout voor 3 concerten: Utrecht € 55 / Amsterdam € 47

 __________

Concertserie in april 2013 samen met Arthur Japin

In april 2013 zullen Wyneke en Leo samen met schrijver Arthur Japin een tournee maken langs diverse Nederlandse concertzalen met het programma 'Vaslav'. Arthur Japin zal aan de hand van zijn roman 'Vaslav' vertellen over leven en werk van de beroemde danser en choreograaf Vaslav Nijinski en daarna zullen vierhandige pianoversies klinken van enkele representatieve werken tijdens de geruchtmakende voorstellingen van de Ballets Russes in het Parijs rond de 1e Wereldoorlog. Ondermeer Petrouchka van Stravinsky, Parade van Erik Satie en 'Spectre de la Rose' van von Weber.

Arthur Japin
Stravinsky schreef '8 Easy Pieces' voor piano à quatre mains om samen uit te voeren met Vaslav Nijinsky. Daartoe was steeds de ene partij heel makkelijk en de andere op het gewone niveau van Stravinsky zelf.

Deze acht korte stukken zullen tijdens deze serie voorstellingen ook gespeeld worden en wellicht wacht u hier een verrassing....

De concerten vinden plaats tussen 11 en 25 april in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, het Concertgebouw te Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen, Jacobskerk in Middelburg, Theater aan 't Vrijthof in Maastricht en de Toonzaal in Den Bosch (zie onze agenda).

______________

Medewerking aan Pre-Jubileumconcert van het Concertgebouw

'Verbazingwekkende hoogtepunten bleken de vierhandige stukken van Oberstadt door pianoduo Jordans/van Doeselaar' (NRC 29-9-2012) - lees verder...

Concertgebouw in 1888

Concertgebouw 1888

___________

Concert Beethovenhaus in Bonn

Wyneke en Leo speelden in 2011 een Beethoven-recital in de 'Konzertsaal' van het geboortehuis van Beethoven in Bonn op de sterftedatum (26 maart) van de componist.

Recensie...

__________

"Jordans & Van Doeselaar betoveren met Mendelssohn"

(NRC 12-7-2010 over Robecoconcert in Concertgebouw met de Radio Kamer Philharmonie o.l.v.Frans Brüggen) - lees verder...

__________

Release nieuwe CD van Robert Nasveld

In januari 2011 verscheen op het Attacca Label een nieuwe cd met kamermuziek en pianowerken van de Nederlandse componist, pianist en radioproducer Robert Nasveld.
Wyneke en Leo spelen op deze cd  'Traumblätter' voor vierhandig piano, een groots opgezet werk , waarin Robert Nasveld zich geïnspireerd toonde door de kleine genrewerken van Robert Schumann

'Traumblätter'...

www.robertnasveld.com

__________

 

Release Beethoven-cd!

Klik door naar luisterfragmentenIn de eerste week van oktober 2009 kwam de CD uit met alle vierhandige werken van Ludwig van Beethoven, gespeeld op een historische Lagrassa fortepiano (Wenen, 1815).
Label Et'cetera Records.

Recensie...

Recensie...

__________

Uit de pers:

__________

De Telegraaf : “ Pianoduo Jordans & van Doeselaar: een feest! Als ze samen spelen, doen ze dat absoluut  en met geweldig muzikaal resultaat.” (Roelof Hazendonk)

__________

NRC : “Jordans en van Doeselaar bewijzen zich op deze cd als een zilveren pianoduo dat tot in de kleinste finesses op elkaar is ingespeeld, en op basis van die ervaring lucht, humor én verfijning realiseert in elk van de gespeelde werken.” (Mischa Spel)

__________

"Jordans & Van Doeselaar betoveren met Mendelssohn" (Wenneke Savenije)

__________

Mozart-dag 2 juli 2006 in het Concertgebouw: “... het onweerstaanbare Mozart-spel van het pianoduo Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar ...”  (Wenneke Savenije)

__________

De Volkskrant : “Samen met dirigent Meylemans en het Residentie Orkest zette het ervaren pianoduo Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar het dansante en deels weemoedige dubbelconcert van Poulenc met flair en precisie neer.” (Lonneke Regter)

__________

Dvorák-CD:

• • •  een CD die ik de afgelopen tijd tientallen keren met het grootst mogelijke genoegen heb beluisterd • • •  ('Luister', Maarten 't Hart)

__________

Bach/Reger CD en ‘Bric-à-Brac’ CD: 

__________

“... voorbeeldige uitvoering ...”  (de provinciale dagbladen)

__________

“Jordans en van Doeselaar  spelen gaaf, muzikantesk  en sprankelend”  (Trouw, Christo Lelie)

__________

“  ... magnifieke, feestelijke , ontroerend mooie muziek, zeker ook door het  mooie spel en de speelvreugde van het pianoduo Jordans/van Doeselaar”  (Luister, Leo Samama)

__________

“ ... Van Doeselaar /Jordans tillen deze  bewerkingen met hun  aanstekelijke  musiceren ver boven het museale uit.”   (Telegraaf, Thiemo Wind)

__________

“... Ook de cd , die  het - als altijd - voortreffelijke pianoduo Jordans en van Doeselaar  volspeelde  met Bachbewerkingen van de hand van niemand minder dan Max Reger  mag er wezen.”  (Volkskrant, Hans Heg)

__________

“... een prachtig staaltje samenspel door van Doeselaar en Jordans, die hier als één persoon met vier handen lijken te spelen”   (Luister) 

__________

“Een complete dierenoptocht van Saint-Saëns krijgt vleugels onder de vier handen van Jordans en van Doeselaar: het is een beestenboel vol verrukkingen." (Volkskrant, Frits van der Waa) 

__________

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  Algemene voorwaarden  l  Disclaimer  l  Links  l  Admin